Weblån och sms-lån

Allt om weblån, snabblån, snabblån och smslån direkt online

Jämför privatlån och låna pengar

Här kan du jämföra privatlån och blancolån från olika banker och företag. Privatlån är större lån mellan 20 000 till 500 000 kronor. Den typen av låna passar bra för större investeringar som renoveringar och inköp av en ny bil. Vi listar trygga och godkända långivare med bra villkor och räntor.

Lista med banker som erbjuder privatlån

Tips och råd när du ska låna pengar

Att låna summor upp mot 500 kkr är ett stort åtaganden och bör endast ske efter en noggrann ekonomisk analys. Gå igenom din ekonomi innan du lånar och planera hur du skall återbetala och i vilken takt. Ett lån av denna typen skall ofta återbetalas mellan 1-12 år. Hur fort du återbetalar påverkar hur mycket lånet kostar totalt beroende på längden du skall betala ränta på lånet. Ju längre tid du lånar desto mer ränta skall betalas på lånet.

Att låna via privatlån innebär att man slipper sätta en säkerhet på lånet vilket underlättar låneprocessen och snabbar upp ansökan. Det underlättar ansökningsformalia och gör att endast få saker måste anges på ansökan. Ansökan sker direkt på företagets hemsida och beslut om eventuellt lån går fort och normalt får man besked inom en dag. Utbetalning sker direkt till ditt bankkonto och pengarna kan spenderas direkt om så önskas. Inga frågor om användning utan du som låntagare fattar själv beslut om hur pengarna skall investeras.

Ett lån skall återbetalas i tid annars kan det bli problem hos UC eller kronofogden. Att få en betalningsanmärkning är inte kul och skapar massor av anat strul vid inköp i framtiden. Skulder som leder till anmärkningar är ett stort problem och sätter förhinder för framtida lån. Det kan gå att låna trots betalningsanmärkningar och problem med kronofogden eller UC kan gå eftersom en del banker godkänner det. Men vi rekommenderar att man har god ordning på sin ekonomi och man undviker att försätta sig i situationer där man har problem att betala tillbaka sina skulder.